Prin acest tip de amenajări ne propunem crearea unor spații verzi, variate și sustenabile, care nu doar vor arăta bine, dar vor fi și bune pentru oameni, animale și mediu.
Un nou mod de amenajare caracterizat prin:
✅Atractivitate – prin modul de plantare;
✅Durabilitate în timp – trăiește și înflorește an de an;
✅Sustenabilitate – își dezvoltă rădăcinile și caută apa mai adânc în perioadele de secetă;
✅Eficiență – necesită minimă întreținere, reduce consumul de apă și produce mai mult oxigen;
✅Naturalețe – are aspect natural;
✅Armonie – oferă o experiență unică tot timpul anului, spre bucuria privitorilor.
➡️Amenajarea Calea Dorobanților x Piața Charles de Gaulle
Am recuperat 500 mp acoperiți cu dale inierbate și am amenajat toată zona cu plante perene și graminee ornamentale. Plantele alese, împreună cu modul de plantare, generează energie și armonie în același timp. De asemenea, multiplele variații de formă și culoare ale frunzelor, alături de diferitele perioade de înflorire, fac amenajarea atractivă pe o perioada îndelungată.
Florile plantelor sunt atractive pentru fauna orașului, fluturii și albinele zboară între flori pentru a colecta nectarul. Sustenabilitatea, biodiversitatea și atractivitatea față de insecte sunt principiile care caracterizează această amenajare.
Economisim apa deoarece am instalat sistem de irigații prin picurare și, astfel, aplicăm cantitatea de apă cât mai exact pentru fiecare plantă în parte. După alinierea țevilor sistemului de irigare prin picurare vom acoperi tot solul cu scoarță naturală care va fi în timp, îngrășământ pentru plante.
Totodată, vom lăsa frunzele arborilor căzute printre plante ca acestea să se transforme în îngrășământ, iar toamna nu va mai fi necesară strângerea și aruncarea acestora.
Experiența de a străbate amenajarea, mergând pe aleea formată din scoarță de copac, îți dă ocazia să experimentezi cât de diferit se simte să stai in mijlocul naturii în forma ei pură.
×