Viziunea noastră pentru un Sector modern și prielnic locuitorilor din Sectorul 1 este strâns legată de administrarea durabilă a spațiilor verzi.
Astfel, cei peste o sută de muncitori ai firmelor contractante de către ADP Sector 1 vor acționa astăzi pentru lucrări de salubrizare a parcurilor (măturat alei, golire coșuri de gunoi), tuns garduri vii, îndepărtarea și strângerea vegetației de pe suprafețele gazonate din Parc Regina Maria, Cazzavillan, Eva, Dionisie Lupu, Venus, Elisabeta Rizea, Gara de Nord, Piața Pajura, Teofana, Călinescu, Piata Presei, Mărășoiu, Brâncuși, Kiseleff, Nicolae Iorga, Brătianu, Automatica, Bazilescu, Poiana, Dinicu Golescu, Știrbei Vodă, Grivița, Turda, Diaconu Coresi, Piața Victoriei, Șos. Chitila, Jandarmeriei, Zona -Ambasada Americii, Cartier Henri Coandă.
Nu ascundem că este și o invitație pentru cetățenii sectorului 1 de a ne povesti cum percep ei aceste acțiuni de înfrumusețare a locurilor publice.
Spațiile verzi reprezintă inima orașului, fiind locul de unde se pompează aer curat, unde viața noastră de zi cu zi se ‘înverzește’, iar noi le dăruim de fiecare dată priviri pline de admirație și mulțumirea că ne așteaptă să revenim.
Pe lângă rolul estetic, spațiile verzi influențează și starea de bine a oamenilor, expunerea în zone cu vegetație bogată având un rol benefic asupra stării generale a oamenilor și în diminuarea stresului.
×