Florile sporesc în mod cert frumusețea parcurilor și a aliniamentelor stradale din sector datorită coloritului impresionant. Parfumul, nuanțele lor pastelate sau puternice, formele pline de eleganță, suplețe trezesc în noi cele mai frumoase sentimente atunci când le privim.

În această perioadă a anului se execută în serele proprii lucrări de îngrijire la semănăturile de tagetes (Crăițe), ageratum houstonianum (Pufuleți), antirrhinum (gura leului), begonia semperflorens (Ghețișoară) și la butașii de coleus hybridus (Urzicuță).

De asemenea, se execută lucrări de plivit și mobilizat plantele din ghivece, se execută tratamente fitosanitare contra bolilor și dăunătorilor, se execută lucrări de înmulțire a plantelor prin butășit și divizat. Se repică antirrhinum (gura leului) în pastile jiffy, butășit coleus hybridus, se aplică fungicid sistemic (previcur energy) pentru combaterea bolilor produse de ciuperci, se asigura umiditatea răsadurilor de begonia, ageratum, tagetes specifică speciei prin pulverizare fină. Se mențin condițiile de aerisire optimă și igienă fitosanitară.

#ADPS1 #sereproprii

 

×