Viața este mai mult decât atât, cu siguranță. Este și despre dorința de a vedea trotuare și alei curate, de a-i vedea pe copiii noștri jucându-se în iarbă, fără teama că ar putea lua Giardia, Salmonella, E. coli sau viermi intestinali, de a ne plimba câinele fără stresul că ar putea să se îmbolnăvească amușinând prin spațiile publice.

În acest sens, alături de Grow Up Romania, am pornit inițiativă civică „Strânge după câinele tău”.

Campania se adresează posesorilor de patrupede care nu strâng după cățeii lor, iar startul a fost dat astăzi în parcurile întreținute de Administratia Domeniului Public Sector 1.

Am distribuit flyere stăpânilor de câini, am lipit stickere în spațiile amenajate pentru patrupede, vom afișa postere la cabinetele veterinare din sector, iar Politia Locala Sector 1 le va distribui Asociațiilor de Proprietari.

De reținut! 📢

– Excrementele nestrânse ale altor câini pot fi o sursă de contaminare chiar pentru câinele tău! Excrementele NU sunt fertilizante pentru sol, ci creează un mediu propice dezvoltării de bacterii periculoase, ușor transmisibile;

– Din excrementele câinelui tău se pot transmite la om Giardia, Salmonella, E. coli și viermi intestinali. Cei mai predispuși la aceste infecții sunt copiii cu vârste între 1 și 4 ani.

Le reamintim celor care nu strâng după câinii lor că amenda, conform Hotărârii C.G.M.B. nr. 120 din 30/06/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, este între 200-500 de lei.

×