Orice plimbare prin parc este acum mai sigură! ADP Sector 1, în parteneriat cu Radio Network, a implementat un proiect amplu de extindere a infrastructurii sistemului metropolitan de camere video din Sectorul 1. Astfel, 25 de locații sunt dotate, în prezent, cu un sistem de supraveghere modern, la standarde înalte de calitate.

 

Până în momentul realizării acestui proiect, existau 7 locații cu sistem de supraveghere funcțional în Sectorul 1, acestea având în dotare 112 camere IP și 9 network video recordere. În urma proiectului de extindere a infrastructurii, au fost adăugate: 302 camere IP noi, 3 video recordere profesionale, 3 sisteme de centralizare constând în multiple sisteme de supraveghere într-un dispecerat de control și comandă.

 

În prezent, sistemul de supraveghere metropolitan final care a fost implementat în 25 de locații din Sectorul 1 cuprinde:

Cele 25 de locații cu sistem de supraveghere din prezent sunt: parcurile: Kiseleff, Bazilescu, Venus, Băneasa, Automatica, Brâncuși, Brătianu, Călinescu, Cireșoaia, Dionisie Lupu, Eva, Gara de Nord, Iorga, Izbiceni, Cazzavillan, Maica Teofana, Piața Presei, Regina Maria, Tetrat,Pasaj Grivița, Pasaj Turda, Sediu ADP Poligrafiei, Sediu ADP Odai, Sediu ADP Străulești, Sediu ADP Spații Verzi.

 

Pe fiecare stâlp din aceste locații au fost montate câte 4 camere pentru a oferi un unghi total de vizualizare de 320 grade.

 

Sistemele de supraveghere instalate au următoarele caracteristici:

  • 256 camere video per NVR (Network Video Recorder);
  • capacitate de stocare minimum 30 de zile (cu motion detector activ);
  • Infrastructură de comunicație date cu viteză Gigabit;
  • Camere video IP profesionale dotate cu:
   • iluminare IR (infraroșu) 30 metri;
   • rezoluție de înregistrare 2560 x 1440 megapixeli;
   • nivel ridicat de calitate a imagini (4 megapixeli);
   • detecție la mișcare.

 

Pentru siguranța cetățenilor, a personalului din aceste locații și nu numai, paznicii au posibilitatea de a accesa în timp real fluxul video live sau înregistrările din ultimele 30 de zile, folosind o tabletă și/sau un monitor cu conexiune la rețeaua wireless locală. Astfel, toate aceste locații sunt menținute constant sub supraveghere și, la cerere, imaginile dorite pot fi accesate rapid de către personalul responsabil de pază și protecție.

 

Noile camere video au fost montate în locuri cu vizibilitate sporită din cadrul fiecărui parc, pentru a avea o rază vizuală cât mai mare. În urma implementării acestui proiect, parcurile din Sectorul 1 au devenit mai sigure și accesibile petrecerii timpului liber oricărui cetățean.

×