În zilele caniculare, fântânile arteziene reușesc să reîmprospăteze aerul torid al verii. Cu design impunător sau minimalist, cu o istorie bogată sau modernă, fântânile arteziene fac parte din peisajul urban, fiind punctul de atracție pentru oricine. Prezența apei facilitează păstrarea unei temperaturi mai scăzute în timpul sezonului cald și favorizează o umiditate optimă, păstrând o atmosferă curată și benefică pentru organismul uman. Fântânile sunt amplasate în parcurile Bazilescu, Eva, Regina Maria, Amzei, Perla, Teofana, Izbiceni, Cazzavillan și Kiseleff.
O altă veste bună este că am pus în funcțiune și cele 39 de cișmele amplasate în parcurile Kiseleff, Bazilescu, Venus, Izbiceni, Alexandru Ioan Cuza, Automatica, Regina Maria, Băneasa, Dionisie Lupu, Perla, I.C.Brătianu, Nicolae Iorga, Luigi Cazzavillan, Maica Teofana. La acestea se mai adaugă și locațiile: Piața Pajura, DITL Pajura, Făurei Pajura, Pajura nr. 2-4 și Pajura 16.
Cișmelele vor asigura apa necesară cetățenilor pe timp de caniculă, iar impactul asupra mediului este unul pozitiv, prin reducerea consumului de apă îmbuteliată, respectiv a poluării cu plastic.
×