Am finalizat lucrările de supraînălțare a patru intersecții din apropierea școlii Gimnaziale „Alexandru Costescu”, întrucât acestea prezentau un grad ridicat de periculozitate pentru pietoni.
Execuția acestor lucrări de la intersecția străzilor Amintirii cu Bacului, Amintirii cu Niagara, Minervei cu Bacului și Minervei cu Niagara a implicat adaptarea trotuarelor la cota existentă a acesteia, amplasarea gurilor de scurgere care să asigure scurgerea apelor pluviale în lungul străzii, ridicarea căminelor existente la cota amenajată a părții carosabile supraînălțate, montarea stâlpilor de protecție delimitare acces pietonal între trotuar și partea carosabilă. Totodată, au fost executate și lucrările de semnalizare rutieră orizontală și verticală.
Amenajarea trecerilor de pietoni în dreptul unităților de învățământ îi vor atenționa pe șoferi să reducă viteza. De asemenea, am montat și garduri de protecție, acestea vor diminua elanul copiilor care ies în fugă pe poartă direct în stradă.
Menționăm faptul că există o colaborare între instituția noastră, Brigada de Poliție Rutieră București și Comisia Tehnică de Circulație pentru stabilirea zonelor în care urmează să întocmim documentații și să solicităm avize pentru astfel de lucrări.
×