Am finalizat lucrările de amenajare a spațiului verde de la Piața Presei Libere. Spațiul verde a fost amenajat cu rulou gazon, plante perene, scoarță decorativă care asigură prin descompunere substanțele nutritive necesare plantelor. Printre speciile propuse se numără cornus alba, cornus de berberis (dracila mov-roșie), lavandă, stipa tenuissima pony tail (iarbă ornamentală), cotoneaster (trandafiri Rosaceae), minirosa, betula (mesteacăn). Totodată, spațiul verde beneficiază și de sistem de irigații pentru a aplica cantitatea de apă necesară fiecărei plante în parte. Contrastul cromatic oferă o armonie a spațiului verde, atrăgând privirea, subliniind totodată echilibrul în compoziția și amenajarea acestuia.
Amenajarea spațiilor verzi capătă noi valențe în contextul unui mediu în continuă schimbare. Acestea reprezintă un mijloc important de combatere a acţiunii factorilor poluanţi şi de ameliorare a mediului de viaţă al cetățenilor.
Vă reamintim că aveți la dispoziție aplicația software de servicii electronice. Această aplicație oferă posibilitatea cetățenilor de a transmite direct către departamentul competent solicitările sau problemele sesizate în sector. Aplicația poate fi utilizată de oricine cu acces la internet prin accesarea site-ului ADP Sector 1 la adresa https://sesizari.adp-sector1.ro – Demersuri online – Hartă Sesizări sau prin descărcarea aplicației “ADP Sector 1” din magazinele iOS și Android.
×