Am început lucrările de amenajare a unui nou concept de parc, cu o suprafața de 3.981 metri pătrați, pe Strada Dridu 1A. Se va realiza pistă de pumptrack, aceasta fiind destinată tuturor practicanților de sporturi și o metodă excelentă de antrenament, coordonare motorie și îmbunătățire a echilibrului. Pentru a satisface nevoia de a utiliza dispozitive electronice și gadgeturi, parcul va beneficia de o zonă cu bănci smart, cu dispozitive de încarcare și rețea wi-fi, panou fotovoltaic.
Vor fi amenajate alei pietonale din dale de beton vibropresat, borduri la zona de alei pietonale și pista velo. Pista velo va fi amenajată în exteriorul parcului pentru a asigura siguranța pietonilor aflați la plimbare.
Pentru atragerea persoanelor de toate vârstele în zona amenajată, se va monta o fântână arteziană interactivă care va crea jocuri diverse de apă atunci când funcționează, iar pe perioada în care va fi oprită va rămâne un loc de trecere. Fântâna va beneficia și de bănci modulare, întrucât în zilele călduroase va oferi pentru cetățeni un aer mai proaspăt și mai răcoros, iar sunetul apei curgătoare va transmite un efect relaxant și va oferi o energie pozitivă. Totodată, se vor monta cișmele cu apă pentru a asigura și încuraja consumul de apă potabilă, parcări pentru biciclete, sisteme de iluminat ambiental și supraveghere video.
Zonele de relaxare vor fi compuse din mobilier urban și vegetație cu arbori, arbuști, flori și gazon.
×