Implementarea proiectelor privind creșterea gradului de siguranță rutieră reprezintă o prioritate. Una dintre soluțiile pentru siguranța circulației rutiere la care am apelat în anul 2022, pentru a determina șoferii să încetinească și să acorde prioritate, este reprezentată de intersecțiile și trecerile de pietoni supraînălțate.

Intersecțiile și trecerile de pietoni supraînălțate sunt eficiente în a calma traficul și a crește sentimentul de siguranță a pietonilor, utilizatorilor transportului public și bicicliștilor. Acestea descurajează viteza excesivă, parcarea pe trecerea de pietoni, cresc siguranța pietonilor și vin în sprijinul persoanelor cu dizabilități fiind înălțate la nivelul trotuarului.
Pe lângă supraînălțarea intersecțiilor și trecerilor de pietoni, acest plan mai cuprinde limitatoare de viteză din mixtură asfaltică și semnalizare rutieră orizontală și verticală, stâlpișori de protecție, introducere sensuri unice.

Locuitorii Sectorului 1 pot să își exprime opinia în legătură cu acest program și în ceea ce privește calitatea lucrărilor executate, prin intermediul aplicației software de servicii electronice.
Aplicația oferă posibilitatea cetățenilor de a transmite direct către departamentul competent solicitările sau problemele sesizate în sector. Aceasta poate fi utilizată de oricine cu acces la internet prin accesarea site-ului ADP Sector 1 la adresa https://sesizari.adp-sector1.ro – Demersuri online – Hartă Sesizări sau prin descărcarea aplicației “ADP Sector 1” din magazinele iOS și Android.

×